logo left logo PNL logo right

Naam

Werkplaats De Akker

Logo

Museumwerkplaats De Akker heeft geen logo.

Beschrijving

Werkplaats de Akker, een kleinschalig opgezette grafische ontwerpstudio van Willie Bosch uit Hengelo, heeft naast het ontwerpwerk een grafische verzameling uit de 19e en 20e eeuw opgezet. 

Collectie

Een verzameling materialen en gereedschappen uit de (sier)papiermakerij, boekbinderij en boekdrukkerij. Deze collectie bestaat uit: diverse sierpapieren zoals marmer- en stijfselpapieren, mooie oude boeken waarin materialen zijn verwerkt door boekbinders, honderden gedrukte oude schutvellen, ex librissen, drukkersmerken, watermerken en prenten in diverse druktechnieken. Ook is er een collectie met boekbindersmaterialen zoals: een gasgestookte verguldpers van de firma Krause, een Krause handsnijpers een zgn. doordraaier, diverse messing verguldstempels en fileten.

Producten en gereedschap voor het maken van boeken
 
Kunstig drukwerk

Verder een oude kniehevel "Albion"drukpers, een proefpers van "lettergieterij Amsterdam", diverse bokken loden en of houten ornamenten, drukletters en een bibliotheek met technische vakliteratuur over papier, boekbinden en boekdrukken. Ook de papiergeschiedenis van Twente, waaronder de firma Cramer uit Mander/Hezinge (later de Berghuizer Papierfabriek, Wapenveld) is via oude boeken, brieven en foto's bij ons terug te vinden.

Activiteiten

Deze privécollectie is alleen op afspraak te bezichtigen omdat onze ruimte zeer beperkt toegankelijk is.

Bezoek

Het bezoekadres van Museumwerkplaats De Akker is:

Museumwerkplaats De Akker
Dennenbosweg 185
7556 CG Hengelo

Contactgevens

Het postadres van Museumwerkplaats De Akker is:

Willie Bosch
Dennenbosweg 185
7556 CG Hengelo

Museumwerkplaats De Akker heeft geen website.

U kunt wel een e-mail sturen:

willieboschhome.nl

Hosted by: Webstream Papiergeschiedenis Nederland, p/a Koninklijke VNP, Postbus 731, 2130 AS Hoofddorp, Nederland