logo left logo PNL logo right

Naam

Van Houtum Papier bv

Logo

Beschrijving

De fabriek werd op 16 februari 1935 opgericht door de broers H.A. van Houtum (geb. 1898) en J. van Houtum (geb. 1903). De fabriek begon met één papiermachine, die was opgebouwd uit de natpartij, een aantal droogcilinders, perswalsen en andere onderdelen van één der twee papiermachines van de geliquideerde papierfabriek "De Schoone Haas" in Waddinxveen. De oprichters voornoemd, waren zoons van Johannes van Houtum (1872-1940), getrouwd met Arine van der Meer. Deze Johannes is van dezelfde stam afkomstig als de Van Houtums uit Ugchelen. Hij was firmant van Papierfabriek Johannes van Houtum te Coldenhove-Eerbeek en vanaf 1914 directeur van de papierfabriek te Gebroek onder Maasniel. Begonnen werd met het maken van toiletpapier in een klein schuurtje langs het riviertje de Swalm, dat nodig was voor de watervoorziening en voor de afvoer van gebruikt water.

Van Houtem Papier
Luchtfoto van Van Houtum Papier

In 1955 nam Van Houtum Papier een nieuwe papiermachine in gebruik, speciaal voor het produceren van grijspapier ten behoeve van golfkarton. Eindjaren zeventig werd deze grijspapierproductie geheel stilgelegd, en werd de machine omgebouwd voor het vervaardigen van handdoekenpapier. In de jaren negentig nam Van Houtum Papier een geavanceerde tissuemachine in bedrijf - de snelste en modernste in de Benelux. De papierfabriek is nog steeds op die plek gevestigd, de verwerking tot eindproduct gebeurt inmiddels in de verwerkingsfabriek op industrieterrein De Reubenberg in Swalmen, op 3 km afstand van de papierfabriek. De huidige directeur is H.P. van Houtum, zoon van medeoprichter H.A. van Houtum. Van Houtum Papier is met 190 medewerkers nog steeds een zelfstandige producent van hygiënisch papier.

Collectie

Het assortiment van Van Houtum Papier bestaat uit toiletpapier, handdoekenpapier op rol en als vouwhanddoekjes, poetspapier, facial tissues, zakdoekjes, keukenrollen, onderzoektafelpapier, zeep en dispensers. Van Houtum Papier levert uitsluitend aan de groothandel ten behoeve van de grootverbruikermarkt (Away From Home-markt) in verschillende segmenten. In deze omgeving onderscheidt Van Houtum Papier zich door het aanbieden van een sterk merk, Satino, gekoppeld aan een klantgericht serviceconcept. De pijlers hiervan zijn loyaliteit aan de groothandel, marktondersteuning, logistiek, customer service en goede kwaliteit. Van Houtum Papier levert aan klanten in meer dan 20 landen, voornamelijk in Europa, maar ook in het Midden-Oosten en Azië. De Benelux is de belangrijkste markt met 40% van de omzet. De totale omzet bedraagt circa 50 miljoen euro.

Missie

Van Houtum bv heeft een duidelijke missie:

  • Van Houtum Papier kiest nadrukkelijk voor onafhankelijkheid, om slagvaardig te kunnen opereren en verwachtingen van klanten te overtreffen.
  • Van Houtum Papier verkoopt uitsluitend aan de Away-From-Home groothandel, die zich richt op professionele gebruikers.
  • Van Houtum Papier onderscheidt zich met het merk SATINO en het SATINO serviceconcept, met 5 spijker harde garanties. Van Houtum Papier groeit door continu te investeren in onderscheidende producten en diensten waarbij duurzame ontwikkeling voorop staat.

Bezoek

Van Houtum is gevestigd op adres:

Van Houtum bv
Boutestraat 125
6071 JR Swalmen

Contactgegevens

Het postadres van Van Houtum is:

Van Houtum bv
Boutestraat 125
6071 JR Swalmen

Zij zijn telefonisch te bereiken op:

T: 0475-507300

U kunt meer informatie vinden op de website:

www.vanhoutumpapier.com

U kunt een e-mail sturen:

infovanhoutumpapier.com


Hosted by: Webstream Papiergeschiedenis Nederland, p/a Koninklijke VNP, Postbus 731, 2130 AS Hoofddorp, Nederland