logo left logo PNL logo right

Naam

C-Paper

Logo

C-paper

Papier, ambacht en kunst centrum 

Beschrijving

C-paper is een jong bedrijf dat het ambacht papierscheppen ondersteund door de verkoop van zelf gemaakte schepramen, doe het zelf pakketten, hulpstoffen voor papier, diverse papierpulp, watermerken gemaakt op een 3D printer en handgeschept papier.

Piet Zegers heeft al meer dan 20 jaar ervaring en heeft diverse diploma’s behaald in het maken van papier. Ewald Weijers is meer dan 3 jaar lang aan het papierscheppen voor diverse opdrachten, markten, workshops en demonstraties.

Collectie

Handgeschept aquarel papier van diverse maten en diktes. De maten variëren van 210x150mm t/m 700x600mm en de diktes variëren van 100 grams tot 800 grams. Het handgeschepte aquarelpapier is er met een vlak oppervlakte of voorzien van een mooi figuur of “lijst”.

Daarnaast worden er allerlei met de hand gegoten figuren, diverse handgeschepte kaarten, doe het zelf pakketten, diverse soorten labeltjes (80x40mm) en zelfgemaakte boekjes gemaakt. Voor het zelf papierscheppen worden er door een ambachtelijke timmerman schepramen van Mahonie hout gemaakt compleet met zeef en koperen afwerk rand te koop (A5, A4 en A3 formaat). Deze schepramen kunnen ook worden voorzien van watermerken gemaakt op een 3D printer.

Voor het scheppen zelf is er diverse droge papierpulp of eventueel grondstoffen beschikbaar. Voor het aanpassen van de eigenschappen van het papier zijn diverse hulpstoffen te verkrijgen zoals een natsterkte middel (zorgt ervoor dat het papier niet uit elkaar valt als het nat wordt) of een oppervlakte verlijming (zorgt ervoor dat het papier waterafstotend wordt).

Leren papierscheppen kan met een door ons samengesteld doe het zelf pakket te gebruiken die bestaat uit een spatraampje, 2 plankjes, op maat geknipte gele doekjes, 200 gram papierpulp en een beschrijving.

Activiteiten

Demonstratie papierscheppen: Dit kan op markten, evenementen, museums, etc. Een medewerker staat daar met een schepkuip, papierpulp, water, vilten, een notarispers en droog rek om te laten zien hoe ze vroeger papier schepte. Door samenwerking met enkele papiermakers in Nederland kunnen er ook gezamenlijke demonstraties gegeven worden.

Workshops: Door samenwerking met papierkunstenaars worden er hele leuke workshops gegeven zoals schalen van papier, zelf papierscheppen zoals kaarten etc. en het oude papierscheppen met watermerk.

Kennis overdracht: Er bestaat een mogelijk voor een zogenaamde kennissessie over het ambacht handgeschept papier. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijfsuitje zijn waarin de historie en het papierscheppen onder de aandacht komen.

Bezoek

Door verhuizing en tijdelijke huisvesting kan C-Paper tijdelijk niet worden bezocht:

Bron C-Paper: Op woensdag 31 augustus dienen we onze huidige locatie op het Hameinde 13 te Loenen (Veluwe) te hebben verlaten. Onze definitieve (tijdelijke) locatie in Eerbeek is nog niet zover dat we kunnen beginnen met de intrek. Door deze situatie hebben we voor een paar maanden een oude schuur weten te regelen waar we het papierscheppen kunnen voorzetten.

Wat betekent dit nu precies? De komende tijd zullen we de huidige locatie langzaam verhuizen naar de tijdelijke locatie in de oude schuur. De spullen worden zo neer gezet dat het papierscheppen gewoon door kan gaan en de opdrachten vervaardigt kunnen worden. Echter het ontvangen van mensen en daarbij de open werkplaats waar je papier kon kopen, komen tijdelijk te vervallen omdat dit niet mogelijk is in de oude schuur. Het ophalen van bestellingen en het bespreken van nieuwe opdrachten vinden gewoon plaatst op basis van een afspraak.

Contactgevens

Het postadres is:

T.A.V. Jitske Zeisseink
Horstweg 12
7371 BP Loenen (veluwe)

C-paper is telefonisch te bereiken op: 06-30899803

Website: http://www.c-paper.nl

E-mail adres: secretariaat@c-paper.nl

Facebook: https://www.facebook.com/pages/C-Paper/460431170776429

Hosted by: Webstream Papiergeschiedenis Nederland, p/a Koninklijke VNP, Postbus 731, 2130 AS Hoofddorp, Nederland