logo left logo PNL logo right

Naam

Cuppen Papier

Logo

Cuppen papier heeft geen eigen logo.

Beschrijving

In 1972 is Martin Cuppen gaan werken bij de zeefdoeken egoutteurfabriek Andreas Kufferath te Düren in Duitsland. Deze firma vervaardigde o.a. bronzen zeven met draad- en schaduw watermerken. Hier is dan ook zijn interesse voor watermerken ontstaan. In 1993 is hij met pensioen gegaan en sindsdien voor zich zelf begonnen met het handscheppen van papier.

Cuppen Papier produceert kleinschalig handgeschept papier in de formaten A2 t/m A6 voor o.a. receptieboeken, menukaarten, visitekaartjes, huwelijksaankondigingen, aquarelpapier e.d. Op wens kunnen papiersoorten worden vervaardigd, eventueel met een eenvoudig watermerk. Met een hollander kan de maling worden geoptimaliseerd voor de papierkwaliteit. Als grondstoffen worden houtvrije cellulose, katoen en linnen gebruikt. De kleurstoffen bestaan uit pigmenten.

Collectie

De collectie bestaat uit draad- en schaduw watermerken hoofdzakelijk uit Italië en Duitsland. Daarnaast zijn er watermerk schepramen aanwezig.

Albert Schweitzer Richard Wagner
   
Sol Justitia

Activiteiten

Cuppen is lid van de IPH (International Paper History) en DAP (Deutscher Arbeitskreis für Papiergeschichte). Demonstreert met handscheppen het vervaardingen van watermerken in Leiden, Keulen en Antwerpen en bij bepaalde gelegenheden. Vervaardigen van speciaal handgeschept papier o.a. in vergé en antiek vergé voor ontvangstboeken.

Bezoek

Het bezoek van Cuppen Papier is helaas niet mogelijk wegens de zeer beperkte ruimte van de handschepperij.

Contactgegevens

Het postadres van Cuppen Papier is:

Martin Cuppen
Kruisstraat 22
6591 EB Gennep

U kunt Cuppen Papier telefonisch bereiken:

T: +31 (0)485-511609 / 515594
F: +31 (0)485-515594

Cuppen Papier heeft geen eigen website.

U kunt een e-mail sturen:

cuppen.papierziggo.nl

Hosted by: Webstream Papiergeschiedenis Nederland, p/a Koninklijke VNP, Postbus 731, 2130 AS Hoofddorp, Nederland